
També explica com les marques van poder pujar els preus del seus productes i van reduir els costos al mínim externalitzant la producció en "tallers de treball esclau" a països en vies de desenvolupament.
El llibre és molt interessant. He buscat informació sobre ell i va resultar ser un dels pilars del moviment antiglobalització. Fins i tot Nike va reconéixer, després de la publicació del llibre, errors en la seva manera de gestionar proveedors, i va prometre alguns canvis.
Bé, almenys a mi, si que m'ha servit per a veure les marques i la publicitat de manera diferent, sobretot de les marques de les que explica algunes de les seves estratègies, com el cas de Nike, Coca-cola, Pepsi o Disney.
2 comentaris:
Ep Sr! fantàstic el teu resum del NoLogo.
Dos comentaris: Per seguir el pensament de la Klein és força enriquidor llegir la seva columna a la revista The Nation. Adjunto l'adreça on es troben totes les seves col·laboracions:
http://www.thenation.com/directory/bios/naomi_klein
Abans també publicava al The Guardian, però darrerament no surt res.
I si el NoLogo és impactant no ús podeu imaginar la "cagarela" que t'entra un cop llegit el seu darrer llibre: "The Shock Doctrine: The Rise of Disaster Capitalism".
És un totxo molt rigorós, que ens obre els ulls davant l'estratègia dels cadells de l'escola d'econòmiques de Chicago, que com a bons integristes neocons aprofiten tota mena de desastres com son: un tsunami, una guerra, o un atentat terrorista per enriquir-se i col·lar el se model econòmic i social basat en el capitalisme ferotge.
Posaré "la doctrina del shock" a la llista de llibres per llegir i l'hipervincle dels articles de la Klein als favoritos de l'explorer!
Gràcies.
Publica un comentari a l'entrada