dimecres, 13 de febrer del 2008

motor híbrid ... humà!

Aqui tenim el primer motor híbrid per a persones. Es tracta d'un dispositiu en forma de genollera que aprofita el moviment de fre de la cama davantera quan es camina per generar electricitat.

El sistema subministra 5 watt caminant o 54 corrent. Amb 5w es poden carregar fins a 10 telefons mòbils al mateix moment!

El motor de combustió d'un cotxe té una eficiència energètica d'un 18%. Això significa que només aquest percentatge de l'energia emmagatzemada es transforma en útil per a fer moure el cotxe. Els éssers humans són uns eficients convertidors d'energia. Es veu que els nostres músculs aprofiten l'energia fins un 25%, el que significa que som un 7% més eficients que un motor d'explosió.

Ja m'imagino un futur on aquests sistemes estaran incorporats a la mateixa roba i aprofitarem tos els moviments del cos per anar "carregant les piles".

Aqui teniu el link: http://www.tendencias21.net/Utilizan-las-rodillas-para-generar-electricidad_a2066.html

2 comentaris:

Anònim ha dit...

home, l'invent és força curiós però em sembla que en el marc de les energies alternatives hi ha molta feina per fer abans que no inventar aquest tipus d'aparells.

Anònim ha dit...

i tant que hi ha coses per fer, i moltes! pero almenys és original. T'imagines un gimnàs on les bicis estàtiques estiguessin conectades a la correst i et sortís gratis posar-te en forma o fins i tot et paguessin per crear electricitat? No estaria malament... qui vols montar el primer gimnàs del món generador d'electricitat?