divendres, 28 de març del 2008

Energia de les onades

Abans d'aquest estiu ja estarà en funcionament la primera planta de generació d'energia d'onades d'Espanya. Se situarà a Santoña (Cantabria) i serà capaç d'alimentar 2500 llars. Aquest tipus de generació d'energia s'afegeix com alternativa a les renovables ja existent i fan d'espera un futur una mica més net.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Qualsevol energia verda és benvinguda però sempre he pensat que el rendiment energètic que es pot treure de les onades no devia ser gaire eficient. Ho has mirat mai Toni? També curiós tot i que no sé si gaire útil es aquest vaixell que també funciona amb l'energia de les onades.

Toni ha dit...

Doncs he entrat a la pàgina de Iberdrola Renovables, que es qui posarà la planta i com dius tu, no és un sistema gaire efectiu. Cada boia (6 metres de diàmetre) genera 125Kw (el consum equivalent de 3 llums halògenes, o d'una tele grossa o d'una nevera, per posar exemples ràpids). El que resulta positiu es que tota aquesta energia s'incorpora a la xarxa ja existent, i per un o altre serà consummida. I segur que representarà alguns kilos menys de carbó menys cremats en alguna central tèrmica.

Toni ha dit...

I molt xulo el barco. El sistema de aprofitar les onades es molt curiós.

Toni ha dit...

Ramon, ara que penso, t'he mentit! diria que he confós kw amb watts. Si generen 125 Kw, poden alimentar 1000 vegades el que t'he dit.
Sorry