dijous, 17 d’abril del 2008

Novetats a la medicina

Els avanços en el camp de la nanotecnologia arriben també a la medicina.
Una nova tècnica contra el càncer que es troba en fase de desenvolupament ha estat ideada per un tal John Kanzius, un enginyer de ràdio i televisió ja retirat.
Mentre els mètodes tradicionals (radio o quimio) no discriminen entre cèl·lules normals o canceroses, atacant-les a totes per iguals, aquest nou sistema promet destruir sols les cèl·lules malignes.
La tècnica consisteix en introduir al cos nanopartícules d'or recubertes d'una proteïna. L'or és inocu al cos, almenys en forma de nanopartícula. La proteïna té la propietat que s'addereix només a les cèl·lules canceroses, ja que es una proteïna que els és pròpia i en forma part.
Un cop les nanopartícules ja estan adderides a les cèl·lules, exteriorment s'emet radiofreqüències. L'or és sensible a aquesta ona, vibra, s'escalfa i fa "bullir" la cèl·lula cancerosa. Els procés és similar al que succeeix al microones de casa, usant nanopartícules d'or en comptes de molècules d'aigua. La tècnica no ataca les cèl·lules normals, ja que la proteïna no s'hi ha adderit.
(Gràcies Ramon, i si t'assabentes dels avanços, fes-nos'ho saber, ja que les promeses d'aquesta tècnica són molt beneficioses)