divendres, 4 d’abril del 2008

Futura infraestrutura de cotxes elèctrics

Sembla ser que el futur en el món dels cotxes elèctrics serà molt similar al dels telèfons mòbils.
La empresa Project Better Place acaba d'anunciar els seus plans de desplegament de la infraestructura necessària per a realitzar la recàrrega de cotxes elèctrics a Israel i Dinamarca, i per a vendre'ls usant el mateix model de negoci que usen les operadores de telefonia mòbil.
L'empresa ha demanat a Renault un cotxe amb bateria elèctrica d'autonomia per a 100km, per sobre de la mitjana diària (sobre uns 70km). Per a viatges més llargs, l'empresa posarà àrees de servei on en dos minuts et canvien la bateria per una de carregada.
La principal novetat radica en com es paga. Es firmarà un contracte amb l'empresa per x temps i es pagarà per km recorregut. La contratació del servei inclourà el preu de la bateria i el preu per a recarregar-la. El cotxe l'acabaràs pagant depenent del tipus de contracte firmat i pot sortir a cost zero per contractes de 6 anys. Evidentment el pagues, però un tant cada mes de contracte.
Aquesta empresa comença per aquests dos països degut al preu extremadament alt de la benzina, que pot fer viable l'aplicació. Esperarem que el petroli puji encara més per a fer-la interessant aqui també.