dimecres, 2 de juliol del 2008

Visita a la fira d'invents (I)

Aquest cap de setmana va haver la 'fira internacional d'idees i invents' a Vilanova i la Geltrú. M'hi van portar i vam passar un dia agradable (i cansat) veient el poble i la fira.S'hi podien veure un munt 'd'invents', alguns de més currats, altres de menys. També més d'un freaky. Em vaig endur la càmera en plan reporter d'una revista important (aquest bloc) i ale, a que m'expliquin els invents. Coses aprofitables, i que puguin servir d'inspiració... va a gustos. Aniré adjuntant les fotos que vaig pendre en diferents entrades. Es que tinc molt... material.

La qualitat d'alguna de les fotos deixa molt a desitjar, ja que al reporter intrèpit se li van acabar les piles a mitja sessió i va haver d'utilitzar el mòbil. Bé aqui van, no discriminaré cap, i incloc una petita explicació de cadascun d'ells:

  • Persianet. Al senyor Ricardo la seva dona li feia netejar les persianes del seu pis. Cansat i amb mal d'esquena un dia va pensar una bona estona i va incorporar un rodillo amb fibres per atrapar la pols a la persiana.

L'eix es manté fixe amb claus a la paret i el rodet gira conforme es mou la persiana. Les fibres atrapen la bruticia i ale... persiana neta. El rodet es desmuntable i es pot netejar en una pica. Més informació a http://www.persianet2007.com/

  • Protector. Paraxocs que incorpores a la columna del parquing que tant t'emprenya i t'amortigua els cops durant l'aparcament.

  • Pinça per la tapa. Pinça que s'incorpora a la tapa de la taça i així pots triar si pujes la tapa i la coberta, o sols la tapa

  • No rotllos. Perquè el paper de 'cul' i el paper de cuina és en format rotllo? Per que no és més compacte? Si fos així s'estalvia haver de transportar aire, és més fàcil de produir, de transportar, etc. Això és el que va pensar un dels exhibidors i així m'ho va explicar.

  • Morrió ultraràpid. Imaginat que vas passejant el teu gos amb la seva corretja i el seu morrió i de cop i volta... un altre gos l'ataca. Què fas? Doncs si el gos porta el morrió tradicional només pots engegar a córrer; en canvi si porta aquest morrió... pots estirar de la anella i... millor veure el video

  • Làmpara-iogurtera. Aquesta noia expositora que va anar a la fira amb el banyador a sota i que feia olor a crema solar va presentar la làmpara-iogurtera. Va explicar que si busques una làmpara que no escalfi gaire (a 35- 40ºC) i li poses un recipient amb una mica de iogurt i llet, i el deixis a la calor de la llum, al cap de 4-6 hores tens un fabulós iogurt.

i per acabar per avui:

  • Rentadora ecològica: Un tal Diego Hervas estalvia en cada rentadora de 12 a 16 litres d'aigua en cada rentat. Com s'ho fa? Doncs aprofita l'aigua del centrifugat, que practicament és aigua neta i no hi ha particules flotants, com a molt restes de sabó, per a fer el primer rentat per a la següent rentat. Ha incorporat un petit dipòsit a la seva rentadora amb aquest propòsit

Bé, per demà més