dilluns, 10 de novembre del 2008

La salut com a negoci

Fa poc veiem com Google i Microsoft començaven a lliutar pel nostre historial mèdic. A les seves pàgines http://www.healthvault.com/ i http://www.google.com/health et gestionen les teves dades mèdiques, com la pressió sanguinea, la temperatura, etc, et crea el teu historial mèdic, i això et permet estalviar temps, la pots enviar al metge per avançat, pots demanar ajuda de pacients amb malalties similars... diuen que és segur, això espero.
Ara un altre gegant, Intel, acaba de treure un nou producte al mercat sanitari. Es diu Intel Health Guide i es un gadget per controlar la gent que dificilment pot sortir de casa. És com un Tablet PC amb USB i Bluetooth que es pot connectar a internet per a que el metge es pugui descarregar les dades. Pot registrar dades de tensiòmetres, termometres, el nivell de sucre a la sang, etc.
A la pàgina web http://www.intel.com/healthcare/ expliquen que tenen un departament de I+D dedicat només a Health ideant noves tecnologies adreçades a dues vessants, com facilitar les tasques al metge i com millorar la comunicació (o connectivitat) entre pacient i metge.
Segur que aquests passos són només l'inici d'una nova manera d'entendre la medicina, i aventurant-me, i pensant en el futur, segur que d'aquí uns anys tothom anirà pel món amb el seu aparellet registrador a la butxaca que en el moment que cap valor se surti de tolerància saltarà l'alarma, avisarà al metge i fins l'ambulància i tot via satel·lit. Temps al temps.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Doncs Toni, treballant al sector sanitari he vist diferents projectes d'aquest estil de ja fa temps i no m'ha sorprès pas la iniciativa d'Intel. La veritat és que algun d'aquests projectes son potencialment molt usables però potser falta que algun gegant com Intel ho tiri endavant. He vist projectes de monitorització remota de pacients amb problemes respiratoris crònics, i parlo de pacients reals, no d'una teoria. També em va agradar un projecte en que l'ambulància envia totes les dades que va diposant del malalt a l'hospital on es dirigeix, de manera que en arribar a la porta ja poden tractar al pacient de la manera més oportuna. Això ho veig més difícil d'implantar a gran escala.
La idea de Google i Microsoft però suposo que va més encaminada a una Història Clínica compartida i la veritat cada cop que hi penso se'm fa estrany que no sigui ja una realitat. Hi ha molts projectes en marxa en aquest sentit però sembla que encara quedi molt per fer. Lo ideal seria que puguis anar a qualsevol centre sanitari i et puguin consultar el teu historial sense cap problema i amb el mateix format a tot arreu encara que t'hagis visitat a molts centres diferents però encara tardarem una mica en veure-ho.

Toni ha dit...

En els casos que has vist, la innovació qui la empeny? És el propi hospital? o és l'empresa inventorora d'aquests mecanismes?