dijous, 4 de setembre del 2008

Gimnàs generador d'energia elèctrica

Quan vaig veure aquesta noticia fa poc
http://www.environmentalgraffiti.com/sciencetech/gym-generates-energy-from-pedal-power/2112
vaig recordar que en el seu dia vaig fer els números per a veure si aquesta idea era viable energèticament o no.Spinning Class
La noticia fa referència a un gimnàs obert recentment on els propis usuaris cremen calories en unes bicis amb dinamos incorporades i bateries que emmagatzemen l'energia elèctrica. Això els serveix per estalviar electricitat i es veu reflexat en el cost de la mensualitat per l'esportista.
Doncs un dia fent bici estàtica vaig pensar en quelcom similar i vaig calcular si la generació d'energia elèctrica donada per una bici i després venuda a la companyia podria a ser rentable o no.
De manera resumida: la potència d'una persona fent pedals és d'uns 100Watts (trobat per la xarxa). Farien falta 10 persones fent pedals al mateix temps durant una hora per a generar 1Kwh. El preu del Kwh (el que comprem a casa) està sobre els 10 centims. El que ens dóna una trista recompensa: si la companyia ens compra l'energia produida per 10 persones durant una hora al mateix preu que la ven surten uns beneficis de... 1 cèntim per persona! (bé, i unes calories de menys i l'esperança de vida una mica més llarga).
Si la companyia es veiés forçada a comprar-nos l'energia a un preu superior al que el ven (com passa ara amb la solar) podrem multiplicar el cèntim per 4 ó 5, no ens dóna ni per "pipes".
Com a negoci diria que no és gaire rentable...

2 comentaris:

Anònim ha dit...

No sabia que la venta d'electricitat a bon preu estigues limitada a nomes la solar, pensava que era qualsevol tipus. En tot cas el que si que pot ser d'utilitat és per rebaixar el consum del propi gimnàs, i aquesta si que no genera cap contaminació adicional.

Anònim ha dit...

Es veritat que per al personal es poca la "rentabilitat" de fer una cosa aixi. Pero pensa en un GYM qualsevol... M'explico, en el meu gymnas hi ha unes 30 bicis statiques (sense contar les de spining que venen a ser unes 20 més)... o sigui que poden ser 50 persones durant 12 hores diaries fent esforç, aixo no esta malament cada dia...

1kw x 5 x 12 = 40 kw diaris (4 eurikos)..

Rss de l'altre mon pero al més surten un desconte de la factura de la llum de (4 x 30 = 120euros o uns 1500 euros / any)..