diumenge, 12 d’abril del 2009

TED.com

Des de fa un temps que estic accedint a aquesta pàgina regularment. Es http://www.ted.com/ .
Van començar amb una conferencia anual on diferent gent presentava idees sobre entreteniment, tecnologia i disseny. Ara s'han expandit i s'han fent grans, i també cobreixen ciència, negocis i assumptes globals. A la seva pàgina web penjen totes les presentacions amb l'objectiu de expandir i fer arribar les idees exposades a tothom. Són presentacions de 18 minuts.
M'han arribant referències a la pàgina via diverses fonts. Moltes de les presentacions exposades són genials, i els seus usos poden ser diversos, com a font d'inspiració de futures presentacions, per a practicar anglès, per a apendre coses... Deixo links d'unes quantes:

Jill Bolte parla sobre la seva embòlia. Trobo genial com aquesta dona fa ús de diferents eines, tant visuals, sonores i sinestètiques per arribar a la gent. Aquest és el link de la pàgina de TED Adjunto també la versió amb subtitols al castellà de youtube (partI i partII )

Ken Robinson i la seves idees sobre l'ensenyament. Aquest home utilitza l'humor de manera genial per fer dir-nos que l'educació actual és molt pobre. Link de TED i també he trobat la versió amb subtítols (partI i partII)

També m'han arribat presentacions de la Bonnie Bassler, i sobre com les bactèries es comuniquen entre elles i de la Jane Goodall, i sobre què ens separa dels micos. D'aquestes dues no he trobat traduccions.